Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie (fysiotherapie)

Vermoeidheid is een klacht die bij mensen tijdens en/of na de behandeling van kanker vaak op de voorgrond staat. Vermoeidheid kan leiden tot een lagere kwaliteit van leven, verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijks leven (denk hierbij aan traplopen, boodschappen doen, kinderen op de fiets naar school brengen, stofzuigen, enzovoorts). Daarnaast kan het leiden tot een verminderde participatie op de arbeidsmarkt. Ook kunnen bewegingsbeperkingen optreden waardoor het normale bewegen verstoord wordt, kan er verlies van spierkracht optreden en kan het uithoudingsvermogen verminderen waardoor de conditie afneemt.

Wanneer u behandeld wordt of behandeld bent voor kanker en u herkent zich in bovengenoemde klachten, dan kunt u zich aanmelden voor individuele training of voor deelname aan een beweegprogramma.

Voorafgaand aan het beweegprogramma vindt een uitgebreide intake plaats. Tijdens de intake wordt uw gezondheidsprobleem in kaart gebracht, worden enkele vragenlijsten en tests afgenomen en worden uw persoonlijke doelstellingen besproken. Vervolgens zal er getraind gaan worden met een frequentie van 2 keer per week. U traint individueel of in groepsverband op uw eigen niveau met een persoonlijk trainingsschema.

Met verwijzing van de huisarts of specialist wordt individuele training of deelname aan het beweegprogramma in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kan echter verschillen per verzekeringsmaatschappij en is mede afhankelijk van uw aanvullend pakket. De fysiotherapeut kan dit tijdens de intake voor u beoordelen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in oncologische revalidatie dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken.


Marijke Sturm
Gezondheidscentrum de Hoefslag
Hoefslag 1e
2992 VE Barendrecht
0180-654534-06-13896547
E-mail: marsturm@zonnet.nl

Diewertje Hofsté
Fysiotherapie Carnisselande
Middeldijkerplein 8
2993 DL Barendrecht
T. 0180- 62 72 71
E-mail: Diewertje@fysio-carnisselande.nl