Oefentherapie Cesar

Lopen, gaan zitten , bukken, tillen, slapen, we bewegen de hele dag en meestal onbewust. Door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan kanker, kunnen mensen minder fysiek belastbaar worden, minder lichamelijk actief zijn en extreem vermoeid raken.

Het doel van de oefentherapie Cesar is om samen met u de klachten te laten verminderen uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden en uw persoonlijke hulpvraag. U kunt hierbij denken aan uw bewegingen in en om het huis, het uitoefenen van hobby’s, sporten en uw werk.

Aspecten die tijdens uw begeleiding aandacht kunnen krijgen zijn:
– het leren ontspannen van lichaam en geest in rust om bv. een goede nachtrust te bevorderen, maar ook tijdens uw handelingen van alle dag,
– het ontwikkelen van een soepel adempatroon die de ontspanning ondersteunt en pijn verlagend kan werken en tevens onrustig ademen zoals hyperventilatie klachten kan beïnvloeden,
– het bewust leren gebruiken van uw (spier)kracht in het staan, zitten, lopen etc, om een bevredigend niveau van deelname aan uw dagelijkse activiteiten te bevorderen.

De kracht van de oefentherapie Cesar is het leren bewust worden, herkennen en ontwikkelen van een goed adempatroon en gezonde bewegingsgewoonten . Hierdoor zult u uiteindelijk in staat zijn uw bewegingsmogelijkheden te onderhouden en mogelijk uit te breiden.

Indien uw lichamelijke klachten het niet toelaten om naar de praktijk te komen, is het mogelijk om u aan huis te behandelen.

Oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket van uw zorgverzekering .
Raadpleeg uw polis of uw zorgverzekeraar.
U kunt verwezen worden door uw huisarts of specialist. Ook kunt u zonder verwijsbrief bij ons terecht.


Voor aanvullende informatie, vragen of een afspraak kunt u naar ons bellen of een e-mail sturen.

Anita Kooistra
Praktijk Oefentherapie Cesar Carnisselande
Middeldijkerplein 22
2993 DL Barendrecht
tel : 0180-649505
email : gcc1@xs4all.nl