Diëtetiek

Tijdens en/of na de behandeling van kanker kunnen er problemen ontstaan bij het eten en drinken zoals misselijkheid, vol gevoel, kauw-, slikproblemen of pijn. Ook kan ondergewicht of overgewicht een rol spelen. Wanneer er om welke reden dan ook niet goed gegeten of gedronken wordt, gaat veelal de conditie achteruit. Tevens zal de weerstand afnemen.
Het niet goed eten en drinken heeft invloed op de behandeling van de kwaadaardige tumor, maar heeft ook invloed op het gehele welbevinden. Medische behandelingen worden daardoor soms uitgesteld en operaties worden als extra zwaar ervaren. De diëtist past het voedingsadvies aan uw voedingsproblemen aan. De diëtist screent op ondervoeding en start een geschikte behandeling in overleg met u en met andere hulpverleners.

De diëtist werkt nauw samen met huisartsen, specialisten, wijkverpleegkundigen, fysio- en oefentherapeuten, logopedisten en overige behandelaars. Dit om uw medische behandeling zo goed mogelijk te ondersteunen. Een goed voedingsadvies is maatwerk. De diëtist komt tot het voedingsadvies in een persoonlijk gesprek met u. Ook ondersteunt de diëtist bij voedingsvragen van zowel uzelf als van familie en hulpverleners om u heen.

Vergoeding 2022:
De diëtist werkt op verwijzing van huisarts of medisch specialist en vanuit diverse spreekuurlocaties. Avondspreekuur is mogelijk. Huisbezoek is ook mogelijk en wordt vergoed als het door de arts wordt aangevraagd. De diëtistische behandelingen worden vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar vergoed (3 uur in 2022, ten koste van het eigen risico). Mogelijk dat er in uw aanvullend pakket nog een extra vergoeding is opgenomen voor diëtistische zorg.

lenneke leenheer diëtist barendrecht

Lenneke Leenheer ;

Carnisselande
Middeldijkerplein 310
2993 DL Barendrecht

Nieuweland
Bachlaan 12
2992 GS Barendrecht

Verder heeft zij een locatie in Overschie in Rotterdam.
www.lennekeleenheer.nl
tel. 06 – 4652 4699